“Jeg ønsker at flere mennesker får mulighed for at mærke de mange gode og veldokumenterede effekter, som er opnåelige gennem både akupunktur, meditation, simple yogaøvelser, og et øget fokus på åndedrættet.”

– Jeanett

“Jeg ønsker at flere mennesker får mulighed for at mærke de mange gode og veldokumenterede effekter, som er opnåelige gennem meditation, simple yogaøvelser, og et øget fokus på åndedrættet.”

– Jeanett

- Mød mig -

Jeg har mærket på min egen krop, at yoga giver en følelse af velvære, mere energi, styrke og ro. 

Når jeg er stresset, når jeg har ondt, når jeg har svært ved at tage en beslutning og tankerne kører rundt i hovedet på mig, når jeg føler jeg svigter min mand og mine børn ved at være fortravlet og ikke have ”nok” tid til dem, når jeg er trist og frustreret over ikke at blive voksen og finde ud af hvad jeg vil med mit arbejdsliv, når jeg føler mig tyk og utilfreds med min krop…. Så er det jeg tyr til yogaen.

Min tid med hang til hård fysisk træning

Da jeg var barn var jeg en ivrig springgymnast. Jeg levede og åndede for springgymnastikken og følelsen af at presse mig selv, blive dygtigere, smidigere, mere udholdende, og få ros af træneren.
Jeg dyrkede springgymnastik i 12 år og på et tidspunkt i gymnasiet havde jeg ikke tid længere og kroppen var skadet, øm og brugt. Jeg startede herefter til fodbold, for jeg havde stadig brug for at holde mig i gang, presse mig selv og yde noget. Det holdt en årrække, men sluttede brat med en knæskade. Jeg ville ikke have været årene med fodbold og springgymnastik foruden, på trods af alle de skader jeg dengang pådrog mig. Det var hele min identitet, hele mig.
Jeg er stadig vild med at presse mig selv fysisk og kan stadig lide at spille fodbold eller deltage til boksetræning eller spinning i det lokale fitnesscenter. Det tilfredsstiller mig at mærke pulsen stige og sveden pible frem på panden, men det er sjældent at min krop takker mig efterfølgende.

I dag ER JEG yoga med krop og sjæl

Jeg dyrker yoga og går fra hver eneste undervisning med en følelse af en sund og tilpas krop og et tilfredsstillet sind. Med en følelse af at gøre noget godt for mig selv og bevidstheden om at jeg har lyttet til min krop og mine egne behov. 
Til yoga kan jeg svede, jeg kan fordybe mig, jeg kan udfordre mig selv, jeg kan finde ro, jeg kan presse mig selv. Jeg kan det hele og jeg har lært at gøre det med en kærlighed og en forståelse for hvad min krop har brug for og ikke hvad der vil give ros fra træneren. Jeg er mig. Jeg er til stede. Jeg lytter til hvad min krop og mit sind fortæller mig. At dyrke yoga giver mig en indre ro og en følelse af tilfredshed og styrke i kroppen. Jeg føler mig mere afbalanceret. Kan mærke mig selv og mine grænser. Sige fra og sige til. Min kropsholdning er blevet bedre og min holdning til livet er sundere. Jeg bliver (7,9,13) stort set aldrig syg længere.
Der kan skrives lange lister med alle de fordele der er ved at dyrke yoga, ved at lære at bruge sit åndedræt mere bevidst og ved meditation. Klik her hvis du vil læse mere “Om yoga”.

Hvordan mit yogaeventyr startede

Jeg har stor kærlighed til det at dyrke yoga og har gjort det siden jeg for 14 år siden prøvede det for første gang på Filippinerne.

I juni måned 2017, stod jeg mellem to vikariater og havde en måned fri i kalenderen. Min mand foreslog mig, at jeg tog af sted til Nepal for at tage den yogauddannelse, som jeg længe havde drømt om. Og det gjorde jeg så. Jeg har ikke fortrudt et sekund. 

Da jeg kom hjem begyndte jeg at undervise i Fitness World i Århus og fandt ud af at det at undervise i yoga var ligeså fantastisk som selv at dyrke yoga. Jeg nyder at få lov til at være med til at gøre en forskel for dem der kommer på mine hold og til min 1:1 undervisning. Det er en kæmpe motivation og glæde i hverdagen at folk kommer til mig og siger at de kan mærke at de får det bedre med sig selv både fysisk og psykisk. Du kan læse mere om hvad dem der kommer til mine timer siger om mig og min undervisning ved at klikke her “Anmeldelser”.

Min undervisningsstil

Der findes utrolig mange forskellige grene af yoga og alle instruktører har deres egen stil. I forhold til min undervisningsstil så er den kendetegnet ved en dynamisk, men rolig og undersøgende tilgang til de forskellige yogaøvelser. Jeg er uddannet folkeskolelærer og har en lang erfaring som formidler og underviser og har dermed også rig erfaring med at tilpasse undervisningen, uanset om det er 1:1 undervisning, holdundervisning, events, firmayoga, Yogakoncerter eller workshops. 

Det er vigtigt for mig at de der kommer på mine timer ikke føler de skal præstere og gøre øvelserne på en bestemt måde. Jeg guider og giver anvisninger til det vi laver og understreger overfor mine elever at det blot er anvisninger og at det der er vigtigst er at de lytter til deres egen krop, da det er dem der er eksperterne på hvad netop deres krop kan og at der kan være stor forskel fra den ene dag til den anden. Det er meget essentielt for mig og min forståelse for hvad yoga er at vi bringer vores energi og opmærksomhed tilbage til os selv. At der skabes en bevidsthed og at der gives plads til at mærke og dermed mulighed for at heale os selv, restituere og finde vores styrke. For mig er meditation og åndedrætsøvelser en vigtig del af det at dyrke yoga. Mange mennesker tror at det er svært at meditere, men min oplevelse er at det for de fleste kommer helt naturligt i forbindelse med de øvelser vi laver. For langt de fleste bliver det en ligeså naturlig og uundværlig del af deres hverdag som det er for mig. 

Tilbage for mig (i hvert fald i forhold til yoga) er kun drømmen om, at endnu flere får øjnene op for de mange fordele for krop og sjæl, yoga kan bringe. Jeg håber vi mødes i hundestrækket et sted derude.

Namasté

“Yoga handler ikke om at nå sine tæer, men om det man lærer på vejen derned”

Foto: Mona Eendra